Log in

3. mjesto na međunarodnom takmičenju u Italiji

U završnici takmičenja pod nazivom „Žogarija“ ( slo. žoga=lopta.bos) koje je održano 7. juna u Trstu, Italija - učestvovalo je 9 država: Bosna i Hercegovina, Slovenija, Austrija, Mađarska, Italija, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija

.

Bosnu i Hercegovinu su predstavljali učenici OŠ „Mujaga Komadina“ iz Mostara koja je državni pobjednik takmičenja. takmičenje je obuhvatilo različite discipline poput igara s loptom, nogometa, kviza znanja o poznavanju Evrope, zatim igre spretnosti te igra pod nazivom „Igraj profesore“. Neizvjesno je bilo do samog kraja, a učenici naše škole osvojili su 3.mjesto.
Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Srbije, drugo mjesto Italija, a treće, već pomenuta ekipa iz Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, takmičenje "Žogarija", koje uključuje učenike osnovnih škola, održava se od 2006.godine, a tek prošle godine Bosna i Hercegovina je stekla uslov za učešće. Prošle sezone "Žogarija 2012" je održana u Ljubljani, a učenici Osnovne škole „Mujaga Komadina“ iz Mostara su, također, bili učesnici kao i pobjednici sezone „Žogarija 2012.“

Nakon takmičenja učenici su mogli da uživaju u obilasku Trsta, kupanju na bazenima, kao i u obilasku mnogih znamenitosti Italije, Slovenije i Hrvatske.

Sve čestitke našim učenicima, njihovim roditeljima, učiteljima, nastavnicima i cijeloj školi na ovom izuzetnom rezultatu.